Italian craftsmanship pleases the world or that careful way of carrying on the traditions, mixing past and future. Filotea is told. Our small company, located in the heart of the Marche region, was born from the desire to make pasta as it once was.
This craftsmanship, in the constant search for the most authentic taste, is fundamental to obtain a unique product, with extraordinary characteristics of lightness and digestibility and with that porous personality capable of enhancing each preparation.
The selection of the flour, the careful choice of durum wheat semolina and the freshest eggs are our way of believing that the Italian tradition is a value to be pursued every day with ever new passion. Ci
Il “Filotea Pasta Experience Store” è un’idea nata all’interno del Pastificio Filotea, l’espressione del desiderio di circondarsi di cose belle e buone, da mangiare con gli occhi e gustare al palato.
Pensiamo a un luogo dove ogni sguardo trova un originale dettaglio da osservare, un invitante profumo da annusare e un piacevole sapore da assaggiare.
In ogni momento della giornata si può scegliere un formato di pasta e decidere di degustarla con uno dei tanti sughi creativi e artigianali concepiti appositamente dai nostri Executive Chef.
Non solo negozio e più di un ristorante, il Pasta Experience Store è un nuovo format, un modo inedito di vivere la pasta assaggiandola e acquistandola, che può realizzarsi a un passo dal laboratorio di produzione di Ancona come in qualsiasi Filotea Experience Store nel mondo.